Поли со сирење и сланина

90 min. со двете раце
  • 400 гр. ПОЛИ (8 подебели парчиња - кругови)
  • 120 гр. пушена сланина (8 тенки парчиња сланина)
  • 160 гр. кашкавал едамец (16 парчиња кашкавал)
  • брашно, јајца, лебни трошки
  • масло за пржење

На секое парче ПОЛИ од двете страни ставете парче кашкавал и секое парче одделно завиткајте го со сланина. Така подготвените парчиња Поли ги панираме (брашно, јајца, лебни трошки), а да не ни распаднат може и двапати. Сочните домашни полпети ги јадеме заедно со зеленчукот, а гурманите нека ги збогатат со капка од лимунов сок.